//Kako kazniti psa (2. deo)

Kako kazniti psa (2. deo)

Kako da naučite psa da prestane da laje

Rešite se razdražujućih faktora. Psi često krenu da laju, jer vide ono što izaziva ushićenje kod njih: čoveka, koji prolazi ulicom, vevericu ili kola. Jedan od načina da to sprečite je da blokirate te spoljašnje razdraživače zavesom ili roletnama iz vidokruga psa. Možete takođe da preduzmete određene mere kako bi se Vaš pas manje uznemiravao. Na primer, ako se Vaš pas lako uznemirava zbog određenog razdraživača, na primer, poštara, onda svaki put pustite psa u zadnje dvorište kada poštar treba da dođe.

Kako da naucite psa da prestane da laje

2. Ne obraćajte pažnju na psa kad laje

Ponekad psi laju kako bi privukli pažnju. Ako budete obraćali pažnju, to može samo da pogorša situaciju. Kad pas krene da laje, zatvorite roletne i izađite iz sobe. Najverovatnije će da prestane da laje čim ne bude imao slušaoce.

  • Ako Vaš pas laje kad idete u šetnju, stanite i ćutite dok on ne prestane da laje. Ako budete vukli povodac ili vikali, to Vam neće pomoći. Bolje pokažite psu da neće ništa postići lajanjem.

Ne obraćajte pažnju na psa kad laje

3. Nemojte da vičete na psa koji laje

Ako budete vikali na psa, on će da viče na Vas. Pas ne razume šta mu govorite, kada vičete na njega kako biste mu rekli da ćuti. Možete da mu naredite tiho, strogo, ali nikako da vičete.

  • Nagradite psa za lepo ponašanje. Kad se ljubimac spokojno igra ili se umiri nakon Vaše komande, možete da ga pohvalite i pomazite. Pomozite mu da nauči da asocira dobro ponašanje sa nagradom. Zapamtite da je to mnogo efikasnija metoda od kazne.

Nemojte da vičete na psa koji laje

4. Postarajte se da je pas dovoljno fizički aktivan

Nemirni psi obično laju više od onih što su dovoljno fizički aktivni. Ako je Vaš ljubimac ceo dan u zatvorenoj prostoriji, moguće je da pokušava da potroši određenu količinu energije kad laje. Obavezno ga vodite u šetnju ili ga puštajte da trči barem jedan sat dnevno. Neki psi zahtevaju čak i više fizičke aktivnosti. Ako niste sigurni koji nivo aktivnosti je potreban baš Vašem ljubimcu, pitajte veterinara.

Vaša reklama u ovom članku?

Imate svoju veterinarsku radnju, petshop, salon za pse?

Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kontaktirajte nas emailom: info@sapezubirep.rs!

2018-12-24T10:13:39+02:00 24. decembra 2018.|